Bild på utställningslokalen Skulpturum

Om Skulpturum

Bild på utställningslokalen Skulpturum
Skulpturum – förändring är möjlig

Skulpturum – var ligger det?

När du kört ända fram till Ammarnäs, fortsätter du mot Norra Ammarnäs och när du kommit till Vindelåforsens Stugby åker du in på parkeringen. När du parkerar bilen så möter du denna kvinna – skulpturen som heter ”Förändring är möjlig 2”. Då vet du att du står utanför Skulpturum.

Skulpturum – både utställning och museum.

Skulpturum är Marita Norins museum. Här finns hennes minnen samlade. Från tiden vid konstfack på 60-talet, från kvinnokampen på 70-talet, till alla hennes offentliga uppdrag på 80-talet och perioden med personlig utveckling under 90-talet. Det finns skisser, original i gips och lera, teckningar i tusch och blyerts, hennes handskrivna böcker, byster i brons och krumelurer i stengods. Hennes ”Hembränt från egen ugn” motsvarar en tid från 2005 till 2010.

Allt detta kan du se, men det blir ju bäst om du gör det med mig på en guidad tur. Du kan boka in dig per telefon och priset är från femtio kronor och uppåt.

Monter med konst
I en monter inne i Skulpturum finns exempel på formgivningar – från schackpjäser i gjutjärn till originalet till tiokronan.

Skulpturum – bilder att se, och en film.

Har du aldrig sett något av Marita? Boka då en berättarkväll med bildvisning i Kärlekens Tröskloge. Det är enklast att visa och berätta då vi alla är samlade vid projektorn.

På grund av pandemin får vi bara vara en liten grupp på två till fem personer. Men du kan njuta en del av konsten även hemifrån. Längst ned på sidan finns knappen till filmen om Skulpturum. Prova!

Skulpturum – på en guidad tur.

På en guidad tur i Skulpturum finns så väldigt mycket att berätta, men i dagsläget kan vi bara ta emot små grupper på två till fem personer. Boka genom att ringa mig, Urban, på 0706110301 under kontorstid, eller gå till www.bertejaure.se/förslag för att boka där.

Skulpturum – kan komma till dig.

Vill du hyra en utställning hem till din konsthall? Det finns trettiofem alster packade i en stor koffert av trä – det är hennes mynt och medaljer från 1975 till 2009. Utställningen gjorde jag som en sommarutställning på biblioteket i Sorsele år 2015. Nu är det en vandringsutställning som heter ”Vad har hantverk med pengar att göra?”

Här finns också en länk till prototypen till katalogen: https://issuu.com/urbandevelopment/docs/katalog_mynt_slutgiltig_151113

Skulpturum – så här får du kontakt.

Min adress till kontoret är reception snabela bertejaure punkt se. Skicka en förfrågan om guidad tur i Skulpturum och vilken dag du vill komma. Utställningen är öppen då vi kan hitta en tid som passar in. Ibland finns jag på området så det går bra att chansa också. Knacka gärna på i receptionen på Vindelåforsens Stugby.

Välkommen.

Kärlek = IQ